Sund livsstil med manden din

Der er mange som ønsker en sundere livsstil, men bliver holdt tilbage, af deres mand eller kæreste, som ikke interessere sig for det samme.

Jeg har haft en klient på briksen, der både havde ondt flere steder i kroppen og samtidig ville tabe sig. Som udgangspunkt tog jeg mig af smerterne, da hun var kommet til en af mine Body-sds behandlinger, men som behandlingen skred frem, blev det mere og mere klart, hvad der var til grundlag for hendes smerter i kroppen og overvægt. I hendes tilfælde var det dårligt selvværd og overspisning som følge og overspisning af de meget forkerte fødevare. Disse fødevare skabte syre i hendes led og muskler.
Da hun endnu engang prøvede, at få indført en ny og sundere livsstil derhjemme, var en af sætningerne fra hendes kæreste, som hun havde været sammen med i mange år: Så må du jo bare gå en ekstra tur, så du ikke tager på. Jeg vil have mine kartofler med sovs.

Jeg må indrømme, at jeg lige skulle fordøje den sætning et par sekunder. Jeg var total målløs.

Mange mænd vil gerne se på en flot kvindekrop. Der må gerne være former, men ikke så det hele hænger. (hvad jeg har fået fortalt af mange)
Ligeledes siger kvinder også at de bliver mest tiltrukket af en mand der er god form, end én der er manger langt fra at være i god form.
Hvorfor er det så, så svært at hjælpe hinanden med at komme de uønskede kg. til livs?

Jeg ved godt at der er mange mænd der aldrig ville sige sådan til deres kæreste, men jeg høre meget oftest, at hvis hun ønsker at tabe sig, så må hun klare det selv, mens han fortsætter med den tidligere livsstil.

Hvorfor ikke støtte hinanden i et stort ønske, i stedet for at lade partneren “sejle i sin egen sø”. Er de ikke sammen med hinanden, fordi de elsker hinanden og vil gøre alt for deres partner?

Jeg ved ikke hvordan det er hjemme hos dig, men jeg ved, at jeg har været i et forhold, hvor min daværende kæreste ikke engang syntes jeg var særlig pæn, men jeg var alt for svang til at gå min vej.
Det var ikke den sjoveste og mest lykkelige tid i mit liv.
Jeg har lovet mig selv, at jeg ALDRIG kommer til, at være i et forhold som det.
Jeg ved godt at alle forhold har udfordringer og ting der skal/bør arbejdes med, for at blive gode forhold, men at nedbryde hinanden, er nok ikke lige det der er meningen med et parforhold.

Hvad kan du gøre for at få din mand med på den sunde livsstil?
Få ham engageret. Find fordele ved en ny livsstil. Måske har han ondt i ledende, dårligt humør og energi. Har han før snakket om, at han gerne vil tabe sig. Har han den meget velkendte runde mave. Har han nævnt andre, der trænger til at tabe sig? Syntes han at du trænger til en opstrammer?
Prøv at tænke igennem, om han nogen gange kritiserer andre, for deres vægt eller udseende og brug dette for at overtale ham. Brug det Ikke imod ham, men mange gange, kan det være nemmere for folk at forstå noget, når vi bruger forklaringer med deres egne ord.

I stedet for at angribe og sige: Det er dig selv, der siger, at jeg er for rund. At Hans på dit arbejde, har en kæmpe ølmave og at pædagogen i vores datters børnehave, skulle tage at melde sig til et vægttabsforløb.
Så kunne du måske sige: Kan du huske du nævnte Hans og hans store ølmave og pædagogen fra vores datters børnehave? Jeg syntes det ligner, at vi selv er ved at gå lidt i retningen af deres kropsform. Hvad syntes du? Skal vi ikke prøve, at tage det i opløbet, i stedet for først at gøre noget ved det, når vi er helt henne hvor de er?
Eller:
Jeg ved godt at du syntes jeg er smuk som jeg er, men jeg er virkelig ked af, at se mig selv i spejlet, i denne kjole, i disse bukser eller i denne bluse. Den strammer de helt forkerte steder og det bliver jeg virkelig ked af. Jeg vil gerne prøve ……… (indsæt selv et forløb, du er brændt varm på), vil du ikke støtte mig i det?
Så kan du jo også lokke ham lidt med sætningen:
Ville du ikke syntes det var super cool, at have en kone med figur som …………….(Indsæt selv hvem han eller du selv beundre)

Alene det at tale om tingene, og forklare hvorfor det er et ønske for dig at tabe dig, i stedet for at blive uvenner når alle er trætte og lave på energi efter en lang dag på arbejdet og bare vil slappe af. Det hjælper utrolig meget på forståelsen, over for hinandens behov.

Hvis han nu nægter alligevel, så prøv at spørge ham, hvorfor han nægter og om han ikke i det mindste, vil støtte op om dine ønsker.
Du kan også foreslå ham, at det kan være din fødselsdagsgave, at han støtter dig 100 % og find ud af, hvad dette vil indebære.
Hvor har du brug for stødte? Er det med madlavning, børnepasning, penge til fitness kort eller opskriftbøger?
Forberedelse er en god ting, hvis du vil overtale ham til at støtte dig i dit vægttab og sundere livsstil.

Jeg har lavet endnu en opskrift på proteinbarer, som selv mænd elsker 😉

40 g. chiafrø, kørt til mel
40 g. hørfrø, kørt til mel
30 g. sesamfrø, kørt til mel
20 g. kokos, kørt til mel
1/2 tsk. salt, fintmalet
20 g. lucuma (købes i helsekosten eller over nettet)
evt. 1/2 spsk. mesquite (købes i helsekosten eller over nettet)
25 g. risproteinpulver vanilje fra Third Wave Nutrition (købes i helsekosten eller over nettet)
20 g. raw kakaopulver
65 g. kokosmælk fra en dåse, som du har pisket op.
35 g. kokosolie
1/2 spsk. acerollapulver, Baobab eller citronsaft
Evt. 4 dråber stevia toffee, 1 spsk. xylitol, malet til pulver, 1 spsk. ahornsirup eller honning.
3 spsk. kakaonibs

Alt blandes godt sammen og presses ned i form, som er foret med film.
Stil koldt i en lille times tid og skær ud i passende stykker.

Rigtig god fornøjelse og HUSK, som altid, Gør dit køkken til din legeplads 😉

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vedvarende vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips, tricks og idéer, til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om dit 90 dages Mentor Vægttabsforløb HER

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88


Jeg glæder mig til at hjælpe dig.