Hvordan får du dine børn til at elske deres grøntsager?

Er du én af de forældre der er udfordret med dine børns sundhed?
Er du bange for at blive for ekstrem? Eller måske ikke ekstrem nok? (i sundhed)
Deler i ikke samme mening, du og din mand, om jeres børns spisevaner?

Mange forældre kan blive udfordret ift. deres børns sundhed, både i hjemmet og uden for hjemmet, fx i børnehaven, skolen, fritidshjemmet eller hos deres kammerater.

I hjemmet er der kun én vej og det er, at de voksne beslutter hvad de syntes er rimeligt for deres børn, at indtage i ugens løb og gerne bliver enige om en fælles beslutning, så børnene ikke bliver forvirret og prøver, at løbe alt for meget om hjørnerne med deres forældre 😉
Det kan godt være lidt af en opgave, da der sjældent er én uge der er ens, men som regel ved vi hvad næste uge bringer og nogen uger vil der være flere af de usunde muligheder, uden for hjemmet, end andre uger.

Hvis dine børn fx. har en uge hvor der både er fødselsdagsarrangementer hos kammeraterne og arrangementer i deres institutioner, så kan det være en rigtig god idé, at fokusere ekstra meget, på de grønne sager på hjemme fronten. Herved sørge i for, at jeres børn for en god portion basisks mad, så de er bedre rustet til de, desværre tit, sukkerholdige arrangementer og ikke kommer hjem og kravler alt for meget på væggene.

Det er også tit pga de sukkerholdige sager, at immunforsvaret bliver svækket og der kan spares en hel del løbende næser og sygedage, ved at holde den grønne stil på hjemmefronten.

Men hvordan gør du det, UDEN dine børn begynder at hade dig?
Det er altid en god idé at oplyse børnene om det de rent faktisk putter i munden. De forstår langt mere end mange forældre regner med. Og når børnene mærker forældrenes interesse vil det smitte af.
Når de finder ud af hvad de forskellige fødevare gør ved dem både fysisk og psykisk, begynder de også at lægge mærke til disse, på deres egen krop og får mindre lyst til det usunde.

Prøv at få børnene med i køkkenet.
Det kan god være lidt af en opgave at vende sig til, men prøv at gå ind i det med åbent sind og gør det til en af jeres hyggestunder, hvor familien er samlet om noget. Derfor kan det være en god idé at starte op i en weekend.
Der går som regel ikke ret længe før, at så er både forældre og børn vænnet til den nye måde, at lave mad på og hygger sig med, at være sammen om dette. Husk på i har været væk fra hinanden hele dagen og der er som regel, en masse at snakke om efter dagen oplevelser.

En af de absolutte store hit til, at få børn med i køkkenet og få dem til, at spise mere grønt er denne spiralizer, som du bla. kan få hos helsekosten, mange isenkram-butikker har dem også nu. Ellers kan du altid finde dem online.

Her kan du lave den nemmeste, hurtigste og sundeste spaghetti af grøntsager i stedet for de kogte hvede-strimler, og den er virkelig nem at bruge, både for børn og voksne.
Brug enten gulerødder, rødbede, kinaradise eller squash.

Mens børnene laver spaghetti, kan de voksne lave en god og sund sauce af:
100 g. mandler

50 g. solsikkekerner
1 spsk. rødløg
1 spsk. b-gærflager fås i helsekosten eller online
1 spsk. god olivenolie
1/2 spsk. timian
1 peberfrugt, brug gerne hele frugten inkl. kerner, men smid stilken fra.
1 tsk. salt og lidt peber
Ca. 3,5 dl. nøddemælk*
Blend det hele godt sammen og server til grøntsags-spaghettien.

* Nøddemælk
Købes færdiglavet i helsekosten eller i supermarkedet. Køber du den færdiglavet, så er det en god idé at tjekke ingredienslisten, da det ikke er alle der laver en lige sund nøddedrik.
Du kan også lave den selv af:
1 l. vand blendet med 2 dl. mandler, hassel- eller andre nødder. Du kan også bruge sesamfrø, græskarkerner eller hampefrø.
Blend i ca. 1 min, alt efter hvor kraftig din blender er.
Si massen og gem nødde-“pulpen” i en box i fryseren, til du har nok til at bruge til fx. brød eller kage.

 

Rigtig god fornøjelse og HUSK, som altid, Gør dit køkken til din legeplads 😉

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vedvarende vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips, tricks og idéer, til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om dit 90 dages Mentor Vægttabsforløb HER

Mange kærlige hilsner
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.