Sushi, Vegansk og RAW


Sushi, Vegansk og RAW
 
Ingredienser
Mayo:
  • 1 kop mandler (i blød ca. 24 timer og smuttet. Ca. 100 g. efter smutning)
  • 1 spsk. løg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. ahornsirup eller stevia toffee
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • Ca. 1 dl. kokosvand
Ris:
  • 200 g. pastinak el. blomkål
  • ½ dl. cashewnødder
  • ½ dl. pinjekerner
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. brun misso
Fremgansmåde
Mayo:
  1. Kør alt, undtagen vand, i blenderen. Tilsæt vand efterhånden, til massen bliver som creme. Skrab kanterne efterhånden så der ikke kommer klumper fra mandlerne.
  2. Det er ok cremen bliver lidt tynd, da den vil sætte sig i løbet af de næste timer. Især hvis du ønsker at lave cremen dagen før.
Ris:
  1. Det hele køres i food processoren med pulsknappen så alt bliver hakket og ikke til grød. Du kan også hakke grøntsagerne og nødderne i hånden og derefter blande det hele i en skål.
  2. Fordel først ris på 2-3 tangplader, så der er en lille kant af den grønne tang fri i start og slut-delen
  3. Tryk risene godt sammen.
  4. Fordel nu mayo over risene.
  5. Maki 1:
  6. Fordel ½ avocado, skåret i skiver, på midten af risene. Drys med granatæble, frisk hakket koriander og hakket pistacienødder.
  7. Rul maki´en samme.
  8. Maki 2:
  9. Fordel ½ gulerod, i meget tynde strimler, på midten af risene. Drys med fint hakket appelsin, frisk hakket koriander og hakket hasselnødder.
  10. Rul makierne sammen og skær ud i passende stykker.
  11. Hvis du har tid er det en god idé at lade rullerne stå med film om i køleskabet. Så de får lov til at ”sætte sig”.
  12. Skær rullerne ud med en meget skarp kniv