Veganske Karry-"sild"
Ingredienser
"Sild"
- 2 auberginer, skrællet og såret ud i ½ cm. tykke "silde"-stykker.
- 1,5 tsk. havsalt
- 1 dl. olien olie
- ½ dl. citronsaft
- ½ dl. æblecider
Sauce:
- 150 g. cashewnødder, i blød i ca. 20 min. eller smuttede mandler*
- 70 g. vand
- 3 spsk. kokosmælk, fra dåse
- 3 spsk. æblecider
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. karry
- 1-2 tsk. salt
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- Lidt peber
- 2 tsk. gule sennepsfrø
- 3 spsk. olienolie
Fremgansmåde
"Sild":
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det trække i en times tid.
- Hvis du har en dehydrator, lægger du, de afdryppede auberginestykkerne, i dehydratoeren i ca. 4 timer.
- Har du ikke en dehydrator, presses saften godt ud af auberginestykkerne og blandes med dressing.
Sauce:
- *Smut dine mandler ved at lægge dem i blød i rigeligt vand i ca. 24 timer. Nu kan du smutte dem, uden at skolde dem føst.
- Alt blendes godt sammen til en ensartet creme og røres med håndkraft sammen med Aubergine-“silde”-stykkerne.