Veganske Karry-“sild”


Veganske Karry-"sild"
 
Ingredienser
"Sild"
  • 2 auberginer, skrællet og såret ud i ½ cm. tykke "silde"-stykker.
  • 1,5 tsk. havsalt
  • 1 dl. olien olie
  • ½ dl. citronsaft
  • ½ dl. æblecider
Sauce:
  • 150 g. cashewnødder, i blød i ca. 20 min. eller smuttede mandler*
  • 70 g. vand
  • 3 spsk. kokosmælk, fra dåse
  • 3 spsk. æblecider
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. karry
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • Lidt peber
  • 2 tsk. gule sennepsfrø
  • 3 spsk. olienolie
Fremgansmåde
"Sild":
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det trække i en times tid.
  2. Hvis du har en dehydrator, lægger du, de afdryppede auberginestykkerne, i dehydratoeren i ca. 4 timer.
  3. Har du ikke en dehydrator, presses saften godt ud af auberginestykkerne og blandes med dressing.
Sauce:
  1. *Smut dine mandler ved at lægge dem i blød i rigeligt vand i ca. 24 timer. Nu kan du smutte dem, uden at skolde dem føst.
  2. Alt blendes godt sammen til en ensartet creme og røres med håndkraft sammen med Aubergine-“silde”-stykkerne.