Overspisning, Hvordan bliver du den kvit for altid?

Jeg oplever mange klienter der har problemer med overspisning. De forstår ikke selv hvorfor det er så svært, at lade være med at spise en ekstra portion aftensmad eller spise slik, chokolade, kage eller chips, selvom de faktisk er mætte. Nogen kan også sagtens stå op om natten og plyndre køleskabet, for derefter, at føle de kan få en roligere søvn.
Dertil skal så lige siges, at det er i disse situationer at du får den dårligste søvn, da du nu ligger og fordøjer, i stedet for at sove og restituere.

Disse handlinger kan sagtens være effekten på et meget stresset liv, men det kan også sagtens være, at du har et “skelet”, eller flere, i skabet, som du enten ikke har lyst til at se på, eller måske har du set på det og tænker: Det må være nok med det. Her har jeg ikke lyst til at bevæge mig ind igen.

Du spiser med dine følelser, om det er bevidst eller ubevidst og derfor, bliver du desværre nød til, at se på skelettet igen. Ellers vil det blive ved med at hive dig tilbage i overspisningens onde spiral og du vil aldrig få en stabil vægt.

Jeg har også været en overspiser.
Da jeg var barn, havde min mor det ret hårdt økonomisk og hun levede et ret stresset liv, for at få pengene til at slå til.
Jeg husker tydeligt hvordan jeg sad på trappen, i vores lejlighed, og kiggede på, at hun hver måned sad og tastede og tastede, på sin regnemaskine, for at regne månedens budget ud og jeg tænkte tit på, om vi mon havde nok til, at klare os måneden igennem.

Efter jeg kom tilbage fra min rejse i USA og Costa Rica, bor jeg hos min mor, indtil jeg finder et nyt sted at bo. Og her kommer jeg ind i nogen af de gamle barndomsminder, både gode og dårlige.
Selv om jeg ved, at hun nu har det godt økonomisk, kan jeg stadig flippe ud, når hun sidder og laver regnskab over månedens udgifter.
Jeg kan blive irriteret og vrissen, eller jeg laver den super velkendte: Åbner køleskabet, for at proppe mad i munden.
Forskellen fra tidligere og nu er, at jeg nu ved hvorfor jeg gør det og lukker køleskabet igen, sætter mig ned og snakker med hende, i stedet for at gå lang væk fra det hele.

Det er en kæmpe lettelse, at nå dertil, hvor du ved hvorfor du føler behov for at spise, selvom du er mæt.
Det låg der kommer ned i maven, i form af mad, dulmer følelserne nede i maven, så vi ikke kan mærker dem så meget og jo mere du spiser, jo mindre mærker du.

Hva` gør du næste gang du mærker en overspisning komme ind over dig?
– Gå ind og mærk følelserne hvorfor du har lyst til at spise igen.
– Kan du genkende situationen fra tidligere episoder i dit liv?
– Hvordan er dit hummør?
– Hva er der sket for lidt siden, eller dagen igennem, siden du føler behov for mere mad
– Er du bange, nervøs, stresset, ked af det, irriteret?

Tag hånd om følelserne, i stedet for at skubbe dem væk.

Jeg håber det vil hjælpe dig med at finde frem til løsningen på din overspisning.

 

HUSK!
Gør dit køkken til din legeplads.

Held og lykke med din nye livsstil.

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips og tricks til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit Mentor Vægttabsforløb HER
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.
Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.