Sommerens søde fristelser

Endelig ser det ud som om sommeren er her 🙂 Solen skinner og sommerretterne begynder at titte frem på alle bordene fra vinterens gemmerer.

Koldskål er en af de retter, der ofstest er at find på sommerbordet og gerne med de velkendte kammerjunker til.

Selvom de fleste af os godt ved, at det ikke er godt for os med mælkeprodukterne, er der mange der vælger at tilfredsstille smagsløgene med disse alligevel.
Mælkeprodukter er syreholdig kost og går bla. ind og giver dig stive led, afsyre knoglerne og nedbryder tændende. Der er også et stort antal af pus-bakterier i mælkeprodukter (de samme som du finder i fx. bumser…. ad ik…)
En mere basisk kost vil bl.a. hjælpe dig med at få en mere flexibel krop, få mere energi og ikke føle dig tung i hovedet, afhjælpe hovedpine, din fordøjelse vil få det bedre og din hud vil blive pænere.
Når du nedsætter indtagelsen af syreholdig kost, vil dit immunforsvar automatisk også blive forbedret og dine sygedage vil blive væsentligt mindsket.
Det var koldskålens, så er der også de tilhørende kammerjunker.
De smager jo dejligt, men igen er de fuld af både hvede og sukker, som også er store røvere på helbredelses-kontoen.

Men hvad er det egentlig med det her mælk og hvorfor er det ikke godt for os mennesker, at drikke andre pattedyrs mælk?

Mælk er bestemt ikke hvad det var en gang. I dag er mælk en fødevare der er processeret og udpint, under sin vej til dit køleskab.
Engang kom mælken direkte fra dyrene og direkte ind i køleskabet, det gør det desværre ikke mere. Dette ændre hele kemien i mælke.
Dyrene får heller ikke den varierede næring, de fik en gang, ej heller den motion dengang de gik frit i naturen.

Rigtig meget mælk indeholder ingredienser som medicinrester mm. som er toxiner for vores krop og miljøet.

Vi er det eneste pattedyr der drikker et andet pattedyrs mælk.
-Vi er fra naturens side designet til at drikke vores moders mælk og derefter ikke mere.
Prøv at forestille dig billede af et menneske, der går hen og drikker direkte fra en ko´s yver, det er da et mærkeligt billede og da eller ikke et særlig naturligt billede, eller?
-Koens mælk er designet til at føde dens kalve, ikke til at føde et menneske.
-Mælken fjerner calium fra dine knogler og er kan derved være medskyldig i osteoporose/knogleskørhed.  Efter en meget stor verdensundersøgelse, fandt man ud af at dem der havde meget mælk i deres kost, ofte havde meget lettere ved at få osteoporose.
Alle de reklamer der sagde at mælk var godt for dine knogler, ses derfor ikke mere, da det blev ulovligt at sige.
-Huden er dit største organ og huden viser hvordan din krop har det. Derfor er det også, at nogen får ackne lign. tilstand af mælkeprodukter. Ofte giver mælk også luft i maven.

Listen over de dårlige symptomer på mælkeprodukter slutter bestemt ikke her, men det er klart at Danmerk er et land med stor industri i mælkeprodukter og meget kendt i udlandet for dette også.
Da jeg var i Costa Rica for godt to år siden, kunne jeg da også finde Lurpak smør fra Arla i køledisken.

For at hjælpe dig på vej til en sundere hverdag, har jeg her sammensat en fantastisk koldskål, som du oven i købet for to varianter af.
Selvfølgelig får du også opskriften på de legendariske kammerjunker. For hvad er koldskål uden kammerjunker? 😉

 

Raw Probiotisk Koldskål

Verdens bedste og sundeste koldskål og kammerjunker 🙂

Kammerjunker:
20 g. lyse hørfrø (malet til mel)

80 g. mandler (i blød ca- 12-24 timer. Smuttet og malet til mel)
2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. agave eller 2-4 dråber flydende kvalitets stevia (det er IKKE den til 50 kr.) eller hva´ du foretrækker at søde med
Ca. 0,5 dl. kokosvand eller nøddemælk

Koldskål:
2 varianter:

Nr. 1
150 g. cashevnødder eller en dåse kokosmælk, gerne Irmas Øko, den er nemmest at arbejde med.
1 kapsel probiotika du skiller ad og bruger indholdet eller 1 tsk. probiotika pulver
6 dl. renset vand (kun ved brug af cashewnødder, IKKE til kokosmælk-variationen)

 

Nr. 2
150 g. cashewnødder (gerne i blød ca. 20 min)
150 g. macadamianødder (gerne i blød ca. 8 timer)
1,5 spsk. lecithin granulat
3 spsk. citronsaft eller limesaft
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljepulver
1 banan
1 spsk. lucuma
1 spsk. agave, 2 dr. flydende kvalitets stevia eller hvad du foretrækker at søde med.
Kokosvand til passende konsistens (ca. 6 dl.)

Raw Kammerjunker:
Alt æltes godt sammen og formes til kugler på størrelse med valnødder.
Læg dem på plader med papir og tryk dem nu let flade.
Dehydrer i ca. 12 timer, inden du skære dem igennem og dehydrere videre i 12-24 timer, alt efter hvor sprøde du vil have dem.
Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Pst….. Har du ikke en dehydrator, så eksperimenter selv med at bage kammerjunkerne ved svag varme på nederste ribbe i ovnen.

Koldskål:
Blend det hele godt sammen i en blender til en ensartet tyndtflydende creme.
Laver du variant nr. 1, skal denne stå ved stuetemperatur i ca. 24-48 timer, til den dufter syrligt, herved er det probiotisk koldskål.
Server med raw kammerjunker, friske jordbær, hakkede nødder, morbær, gojibær, CHOKONIBS 😉 eller andet sjovt og super lækkert.

Rigtig god fornøjelse 🙂

HUSK!
Gør dit køkken til din legeplads.

Held og lykke med din nye livsstil.

Hvis du ønsker yderligere hjælp, med dit vægttab, kan du skrive dig op til Nyhedsbrevet.
Her modtager du både min 7 trins guide til dit vedvarende vægttab OG en e-bog med fantastiske opskrifter til, at kickstartet din nye livsstil.
Hver uge, vil du modtag tips og tricks til dit varige vægttab.
Tilmeld dig HER

Du kan også ansøge om en GRATIS og uforpligtet samtale, om Dit Mentor Vægttabsforløb HER
Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag.

Mie Kronholm

HUSK du altid er velkommen til selv, at kontakte mig for, at høre mere om dit 90 Dages Mentor Vægttabsforløb.
Send en mail til: kontakt@miekronholm.dk
Eller ring til mig på: 22 88 92 88

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.