Ingredienser
- 430 g. (ca. 5 stk) frosne bananer
- 250 g. mandel mel evt. pulpen fra din nøddemælk ellers lig gerne mandlerne i blød natten over og hak dem fint i food processoren
- 100 g. rosiner (Gerne i blød natten over)
- 30 g. husk
- 50 g. kakao
- 2 spsk. kanel
- 1 spsk. vanilje
- 50-60 g. yacon sirup (købes over nettet. Ellers prøv med halvt agave)
- 8 g. mesquite
- 35 g. lucuma
- 1 spsk. tamari
- 20 g. mandel-, græskarkerne- eller sesamolie
- 1 dl. vand fra rosinerne
Fremgansmåde
- Kør bananerne i food processoren til de er hakket fint.
- Kom resten af ingredienserne ved, undtagen husk og rosiner, og kør til dej.
- Kom dejen, husk og rosiner i en skål og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt evt. en håndfuld hakkede valnødder.
- Fordel i flade klatter på papir og dehydrer i ca. 8 timer. Vende over på fletpapir ca. halvvejs.
- Har du ikke en dehydrator, så bag dem ved lav temperatur på nederste ribbe i en alm. ovn.