Raw Oreo
Ingredienser
Cookies:
- 100 g. Boghvedemel fra spiret og dehydreret bodhveder eller mandelmel
- 30 g. g. kakaopulver
- 40 g. revet kokosstykker, kørt til mel i en minihakker eller kaffemølle
- Lidt fint havsalt
- 20 g. vanlijeprotein fra ThirdWave
- 30 g. kokosolie
- 90 g. vand, nøddemælk eller kokosvand
Creme:
- 80 g. kokosfedt (toppen fra en dåse kokosmælk der har stået på køl)
- 15 g. Body-Meal eller andet Grøn Superfood Mix med vaniljesmag
- En anelse fint havsalt
- Evt. ½ tsk. spirulina for en grønnere farve.
- Ønsker du en hvid vaniljecreme kan du bruge risprotein med vaniljesmag fra Third Wave Nutrition i stedet for Body-Meal.
Fremgansmåde
Cookies:
- Rør de første 5 ingredienser sammen. Kom nu olie og det meste af væsken i.
- Lad dejen stå ved rumtemperatur i ca. 1 time og sætte sig.
- Rul dejen ud imellem to fryseposer, som du har klippet op.
- Stik ud med udstiksforme og placer på plader med papir. Der bliver ca. 20 stk.
- Dehydrer i ca. 8 timer.
- Har du ikke en dehydrator, kan du bage småkagerne i en alm. ovn ved 125 grader i ca. 15 - 25 min.
- Lad småkagerne køle af og opbevar dem i beholder med tætsluttet låg.
- Fyld først creme imellem kiksene et par timer inden, de skal serveres, da du ellers risikere at kiksene bliver bløde.
Creme:
- Rør det hele godt sammen og fordel 1 spsk. creme på bagsiden af en kiks. Tag nu en anden kiks og lig oven på cremen.
- Pres de to kiks let sammen, så cremen flyder ud til kanten.
- Opbevar kiksene på køl.