Vegansk / Raw Ris a la Mande:


Vegansk / Raw Ris a la Mande:
 
Ingredienser
  • Start med at lægge 210 g. mandler i blød i ca. 24 timer.
  • Skift gerne vandet i hver 6 time, men ikke essentielt.
  • Efter ca. 12 timer kan du begynde at smutte mandlerne. Nogen skal ligge noget længere.
  • På denne måde undgår du at skolde mange af de gode næringsstoffer ud af mandlerne ved blanchering.
  • Har du ikke tålmodigheden eller tiden til at vente 24 timer på at skindet på mandlerne løsner sig, kan du blanchere dem i ca. 2 min. hvorefter du nemt kan smutte skindet af mandlerne.
  • .
Cremen til din veganske Ris a la Mande:
  • 120 g. mandler (efter skindet er smuttet af)
  • 80 g. cashewnødder (gerne i blød en times tid, det gør dem nemmere at blende helt ud.)
  • 1 spsk. ren vanilje pulver (IKKE sukker)
  • En anelse havsalt af god kvalitet
  • Ca. 3-4 dl. kokosvand eller plante mælk (nødde-mælk, havre-mælk, quinoa-mælk)
  • Hvis du har det kan du opgradere in vaniljecreme med 2 spsk. Lucuma, som kan købes i helsekostforretningerne eller online.
  • Lucuma giver en lidt mere fløde-karamel lignende smag.
  • .
Fyld til din Ris a la Mande:
  • I stedet for ris, buges der i denne opskrift blomkål. Dette kan lyde meget anderledes og for nogen “skræmmende” da vi oftest spiser blomkål i det salte køkken.
  • Mit råd er at prøve det af alligevel. Jeg har indtil nu ikke mødt nogen der ikke kan lide denne variant af Ris a la Mande, trods den alternative måde at lave den på.
  • .
  • 80 g. mandler, groft hakke, men husk at gemme én til gavelegen.
  • 80 g. blomkålsbuketter, hakket i samme størrelse som mandlerne.
  • .
Kirsebær-Sauce:
  • 200 g. kirsebær, efter udstening (har du ikke fået købt friske kirsebær i sommers, så kan frosne optøede også bruges)
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • 2-3 spsk. kokosblomstsirup, ahornsirup, eller agave. Du kan også vælge at bruge et par dråber stevia af meget god kvaliet evt. med toffee smag
  • En anelse havsalt af god kvalitet
  • .....
  • .....
Fremgansmåde
Cremen til din veganske Ris a la Mande:
  1. Alt blendes godt sammen til en tyk creme. Tilsæt væsken lidt efter lidt til du opnår en ønsket konsistens.
Fyld til din Ris a la Mande:
  1. Lige inden Ris a la Manden skal serveres, blander du cremen med fyldet Blomkålen kan godt give en lille kål smag i Ris a la Manden hvis den står i flere timer. Derfor anbefaler altid at blande fyldet i cremen umiddelbart inden serverind.
Kirsebær-Sauce:
  1. Blend halvdelen af kirsebærne med resten af ingredienserne. Kom saucen over i en skål og bland resten af kirsebærne i.
  2. Du kan nu vælge at lune kirsebær-saucen eller servere den som den er.