Blå Mynte Tærte


Blå Mynte Tærte
 
Ingredienser
Bund:
  • 120 g. sesamfrø, kørt til mel
  • 40 g. chiafrø, kørt til mel
  • 45 g. kokos, kørt til mel
  • 40 g. kakaopulver
  • 4-6 dråber stevia af god kvalitet. Jeg bruger Omica Organic
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • Lidt havsalt af god kvalitet
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet
  • 1 spsk. vand eller plantemælk
  • *
Chokolade overtræk:
  • 40 g. kokosolie, blødt
  • 25 g. kakaopulver, sigtet
  • Lidt fint havsalt
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 dråber stevia
  • *
Fyld:
  • 2 dåser kokosmælk, som har været et par timer i køleskabet, så væske og fedt er skidt fra hinanden. (Jeg bruger Irmas Øko)
  • 6-8 dråber stevia
  • ½ tsk. Butterfly Pea Powder.
  • https://www.rawnice.com/collections/all-products/products/butterfly-pea
  • Lidt havsalt af god kvalitet
  • 30 mynteblade
  • 25 g. kokosolie
  • 2 tsk. vanlijepulver
  • *
  • *
Fremgansmåde
Bund:
  1. Rør det hele godt sammen i en skål til en klistret dej
  2. Fordel dejen i en lille springform eller tærteform, gerne foret med film.
  3. Stil bunden i køleskabet, mens du laver chokoladen og fyldet.
  4. *
Chokolade overtræk:
  1. Rør det hele godt sammen og pensel tærtebunden med chokoladen. Er chokoladen ikke flydende nok, kan du stille den ned i et vandbad med varmt vand, nogle få sekunder.
  2. Stil bunden i fryseren et minut, inden du hælder det afkølede fyld over.
  3. *
Fyld:
  1. Skrab kokosfedtet ud af de to dåser med kokosmælk (det tykke der har samlet sig i toppen af dåserne. Gem væsken i et tætsluttet glas i køleskabet. Kan bruges til mange andre ting)
  2. Du skal have ca. 380 g. kokosfedt fra dåserne.
  3. Kom nu alle ingredienserne op i en gryde, undtagen væsken fra de to dåser med kokosmælk.
  4. Varm kokosmælken op til ca. 40 grader.
  5. Lad nu det hele trække i ca. 30 min. I gryden. Du må gerne presse let på myntebladende, så disse afgiver lidt mere olie/smag.
  6. Når mælken er afkølet hældes denne over den kolde tærtebund.
  7. Stil i køleskabet med det samme i 3-6 timer.
  8. *
  9. *
  10. Pynt gerne kagen med farvet kokosfløde (det tykke creme fra toppen af kokosmælk-dåserne, som du evt røre op med spirulina, rødbedekrystaller eller lignende.)
  11. Opbevar på køl inden servering.