Blå Mynte Tærte
Ingredienser
Bund:
- 120 g. sesamfrø, kørt til mel
- 40 g. chiafrø, kørt til mel
- 45 g. kokos, kørt til mel
- 40 g. kakaopulver
- 4-6 dråber stevia af god kvalitet. Jeg bruger Omica Organic
- 2 tsk. vaniljepulver
- Lidt havsalt af god kvalitet
- 2 spsk. kokosolie, smeltet
- 1 spsk. vand eller plantemælk
- *
Chokolade overtræk:
- 40 g. kokosolie, blødt
- 25 g. kakaopulver, sigtet
- Lidt fint havsalt
- 2 tsk. vaniljepulver
- 2 dråber stevia
- *
Fyld:
- 2 dåser kokosmælk, som har været et par timer i køleskabet, så væske og fedt er skidt fra hinanden. (Jeg bruger Irmas Øko)
- 6-8 dråber stevia
- ½ tsk. Butterfly Pea Powder.
- https://www.rawnice.com/collections/all-products/products/butterfly-pea
- Lidt havsalt af god kvalitet
- 30 mynteblade
- 25 g. kokosolie
- 2 tsk. vanlijepulver
- *
- *
Fremgansmåde
Bund:
- Rør det hele godt sammen i en skål til en klistret dej
- Fordel dejen i en lille springform eller tærteform, gerne foret med film.
- Stil bunden i køleskabet, mens du laver chokoladen og fyldet.
- *
Chokolade overtræk:
- Rør det hele godt sammen og pensel tærtebunden med chokoladen. Er chokoladen ikke flydende nok, kan du stille den ned i et vandbad med varmt vand, nogle få sekunder.
- Stil bunden i fryseren et minut, inden du hælder det afkølede fyld over.
- *
Fyld:
- Skrab kokosfedtet ud af de to dåser med kokosmælk (det tykke der har samlet sig i toppen af dåserne. Gem væsken i et tætsluttet glas i køleskabet. Kan bruges til mange andre ting)
- Du skal have ca. 380 g. kokosfedt fra dåserne.
- Kom nu alle ingredienserne op i en gryde, undtagen væsken fra de to dåser med kokosmælk.
- Varm kokosmælken op til ca. 40 grader.
- Lad nu det hele trække i ca. 30 min. I gryden. Du må gerne presse let på myntebladende, så disse afgiver lidt mere olie/smag.
- Når mælken er afkølet hældes denne over den kolde tærtebund.
- Stil i køleskabet med det samme i 3-6 timer.
- *
- *
- Pynt gerne kagen med farvet kokosfløde (det tykke creme fra toppen af kokosmælk-dåserne, som du evt røre op med spirulina, rødbedekrystaller eller lignende.)
- Opbevar på køl inden servering.