Ingredienser
Rødbedebøffer:
- 300 g. Rødbede, revet eller hakket fint.
- 20 g. hørfrø, malet til mel i en minihakker.
- 10 g. chiafrø, malet til mel i en minihakker.
- 50 g. solsikkekerner, kørt til mel i minihakkeren.
- Havsalt af god kvalitet og frisk kværnet peber.
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. løgpulver
- 2 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. olivenolie
Burgerne:
- Portobello-svampe
- Salatblade
- Agurk i skiver
- Avokado i skiver
- Peberfrugt i skiver
- Hummus (jeg bruger den økologiske med Spicy fra Irma og rører den op med citronsaft).
Fremgansmåde
Rødbedebøfferne:
- Rør det hele godt sammen, form til ca. 6 flade bøffer og fordel på sliplet-papir til dehydratoeren.
- Dehydrer i ca. 6 timer. Vend bøfferne og dehydrer i yderligere ca. 2-4 timer, alt efter hvor sprøde du ønsker dem.
- Har du ikke en dehydrator, kan du bage bøfferne i en ovn på nederst ribbe ved ca. 100-150 grader. Tjek bøfferne efter ca. 20-30 min og vend dem om og bag videre til de er sprøde.
Burgerne:
- Skær toppen af svampene og vend den nederste del af dem opad, så du kan se rillerne fra indersiden af svampene.
- Fordel nu salatblade, hummus mm. i lag efter ønske inkl. én rødbedebøf og slut med toppen af portobello-svampene.