Burger med Rødbedebøffer

 
Ingredienser
Rødbedebøffer:
  • 300 g. Rødbede, revet eller hakket fint.
  • 20 g. hørfrø, malet til mel i en minihakker.
  • 10 g. chiafrø, malet til mel i en minihakker.
  • 50 g. solsikkekerner, kørt til mel i minihakkeren.
  • Havsalt af god kvalitet og frisk kværnet peber.
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. olivenolie
Burgerne:
  • Portobello-svampe
  • Salatblade
  • Agurk i skiver
  • Avokado i skiver
  • Peberfrugt i skiver
  • Hummus (jeg bruger den økologiske med Spicy fra Irma og rører den op med citronsaft).
Fremgansmåde
Rødbedebøfferne:
  1. Rør det hele godt sammen, form til ca. 6 flade bøffer og fordel på sliplet-papir til dehydratoeren.
  2. Dehydrer i ca. 6 timer. Vend bøfferne og dehydrer i yderligere ca. 2-4 timer, alt efter hvor sprøde du ønsker dem.
  3. Har du ikke en dehydrator, kan du bage bøfferne i en ovn på nederst ribbe ved ca. 100-150 grader. Tjek bøfferne efter ca. 20-30 min og vend dem om og bag videre til de er sprøde.
Burgerne:
  1. Skær toppen af svampene og vend den nederste del af dem opad, så du kan se rillerne fra indersiden af svampene.
  2. Fordel nu salatblade, hummus mm. i lag efter ønske inkl. én rødbedebøf og slut med toppen af portobello-svampene.