Påskeæg med mandelsmør


 
Ingredienser
Fyld:
  • 40 g. Oatly PåMacken (Vegansk Havremælk-smøreost fra Oatly)
  • 5 g. mandelsmør
  • 2 tsk. lucuma
  • ¼ tsk. tamari
  • 2 dråber stevia toffee, jeg bruger Omica Organic
  • 8 dråber rose (Medicin Flower)
  • 7 g. kakaosmør
  • *
  • Prøv også med andre smagsvarianter som fx:
  • Mørk Kirsebær, Orange eller Bulgarian Rose
  • Du kan også sagtens prøve med andre nøddesmør
  • *
Overtrækschokolade:
  • 30 g. kakaosmør
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. lucuma
  • ½ spsk. vaniljepulver, IKKE sukker
  • ½ tsk. tamari
  • 4 dråber stevia toffee
Fremgansmåde
Fyld:
  1. Rør det hele godt sammen. Stil på køl et par timer, så det sætter sig lidt.
  2. *
  3. Med kolde hænder, en ske og lidt vand til at fugte fingrene med, triller du kugler og stiller dem på køl i ca. 1 time.
  4. Når de har stået ca. 30 min. tager du dem ud og former dem pænere, så de ligner æg.
  5. Kom dem i fryseren i ca. 30 min. inden de skal overtrækkes med chokolade.
  6. *
Overtrækschokolade:
  1. Bland det hele godt sammen. Lad chokoladen stå og trække og sætte sig lidt.
  2. Dyb nu de kolde påskeæg i chokoladen med to gafler. Lad dem dryppe lidt af inden du sætter dem over på film.
  3. Kom evt æggene i køleskabet en halv times tid, inden du tager dem af filmen og opbevar med i en lufttæt bøtte.
  4. *
  5. Opbevar på køl, men tag dem gerne ud en lille times tid, inden de skal spises.