Påskeæg med rom-ekstrakt

 
Ingredienser
Fyld:
  • 30 g. kakaosmør
  • 20 g. kakaopasta
  • 90 g. nøddesmør, jeg brugte 30 g. mandelsmør, 30 g. Pistaciesmør og 30 g. tahini
  • 1 tsk. tamari
  • 10 g. kakaopulver
  • 15 g. lucuma
  • 1 spsk. xylitol, pulveriseret
  • 4 dråber stevia toffee af god kvalitet, jeg bruger én fra USA Omica Organic
  • Evt. 1 tsk. acerola eller baobab (fås i helsekosten eller online)
  • *
  • *
Overtrækschokolade:
  • 30 g. kakaosmør
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. lucuma
  • ½ spsk. vaniljepulver, IKKE sukker
  • ½ tsk. tamari
  • 4 dråber stevia toffee
Fremgansmåde
Fyld:
  1. Alt røres godt sammen og stilles til side indtil det betyder at størkne lidt. Stil event i køleskab, mens du laver overtrækschokoladen.
  2. Form nu til kugler, som du presser let sammen i den ene ende, så de kommer til at ligne æg.
  3. Kom i fryseren, indtil de skal overtrækkes.
  4. *
  5. *
Overtrækschokolade:
  1. Bland det hele godt sammen. Lad chokoladen stå og trække og sætte sig lidt.
  2. Dyb nu de kolde påskeæg i chokoladen med to gafler. Lad dem dryppe lidt af inden du sætter dem over på film.
  3. Kom evt æggene i køleskabet en halv times tid, inden du tager dem af filmen og opbevar med i en lufttæt bøtte.