Ingredienser
- 15 g. chiafrø, kørt til mel i en kaffemølle eller minihakker
- 1 dl. Havremælk, eller den plantemælk du foretrækker
- ½ tsk. salt
- 260 g. kogte eller dampede butternut squash
- 20 g. kikærtemel (fås billigt i helsekosten)
- 1 tsk. Pumking Pie Spice (kan købes i helsekosten, Torvehallerne og mange Coop butikker)
- 2 spsk. kokosfløde fra en dåse økologisk kokosmælk, kan undlades
- 1 spsk. mandlesmør eller andet nøddesmør, kan undlades
- 2 spsk. chokonibs eller groft hakket mørk chokolade, gerne raw så den er uden sukker og mælk
- Sødemiddel: Her er det lidt forskelligt hvad folk er til. Du kan enten bruge 1 spsk. ahornsirup, et par dråber stevia af god kvalitet, 1 spsk. kokosblomstsukker eller som jeg selv altid bruger: 25 g. Vaniljeprotein fra Tid Wave Nutrition
Fremgansmåde
- Kom chiafrø-melen i en foodprocessor sammen med havremælken og rør lidt rundt med skaftet fra en ske, så mælk og frø forenes.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne, på nær chokonibs/chokoladestykker, og kør det hele til en ensformig dej, som stadig klistrer lidt.
- Tilsæt nu chokonibs/chokoladestykker og plussér et par gange, så disse bliver jævnt fordelt i dejen, uden at gå i mindre stykker.