Butternut Squash Cookies


 
Ingredienser
  • 15 g. chiafrø, kørt til mel i en kaffemølle eller minihakker
  • 1 dl. Havremælk, eller den plantemælk du foretrækker
  • ½ tsk. salt
  • 260 g. kogte eller dampede butternut squash
  • 20 g. kikærtemel (fås billigt i helsekosten)
  • 1 tsk. Pumking Pie Spice (kan købes i helsekosten, Torvehallerne og mange Coop butikker)
  • 2 spsk. kokosfløde fra en dåse økologisk kokosmælk, kan undlades
  • 1 spsk. mandlesmør eller andet nøddesmør, kan undlades
  • 2 spsk. chokonibs eller groft hakket mørk chokolade, gerne raw så den er uden sukker og mælk
  • Sødemiddel: Her er det lidt forskelligt hvad folk er til. Du kan enten bruge 1 spsk. ahornsirup, et par dråber stevia af god kvalitet, 1 spsk. kokosblomstsukker eller som jeg selv altid bruger: 25 g. Vaniljeprotein fra Tid Wave Nutrition
Fremgansmåde
  1. Kom chiafrø-melen i en foodprocessor sammen med havremælken og rør lidt rundt med skaftet fra en ske, så mælk og frø forenes.
  2. Tilsæt nu resten af ingredienserne, på nær chokonibs/chokoladestykker, og kør det hele til en ensformig dej, som stadig klistrer lidt.
  3. Tilsæt nu chokonibs/chokoladestykker og plussér et par gange, så disse bliver jævnt fordelt i dejen, uden at gå i mindre stykker.