Yacon, et sundt og naturligt alternativ til dit sødemiddel

En af de lidt anderledes ingredienser jeg nogen gange bruger i min raw chokolade, er Yacon-pulver. Fantastisk måde at søde din chokolade på, da den har rigtig mange sunde egenskaber.

Yacon er en rodfrugt der bl.a. gror i Andes i Peru. Både blade og rødder kan spises, men herhjemme kender vi den mest som pulver eller sirup fra rødderne, men den findes også i tørret skiver.
Da yacon fra naturens side indeholder prebiotiske egenskaber, kan den have en positiv funktion på fordøjelsessystemet.
Yacon indeholder sødestoffet FructoOligoSaccharider, som øger antallet af de gode bakterier i tarmen, hvilket er med til at styrke vores immunsystem og derved mindsker risikoen for infektioner og allergier og selv om yacon indeholder meget sødme, kan disse sukkerstoffer ikke optages i mavesækken og tyndtarmen. Det er først i tyktarmen at F.O.S. begynder at blive nedbrudt. Det er også derfor at det er et rigtig godt sødemiddel for fx. Diabetikere og folk på diæt.

Yacon smager virkelig lækkert. Den minder lidt som mild karamel med en let fløde-agtig smag.
Jeg har kun set yacon-sirup i helsekostbutikkerne, men måske der er bedre held der hvor du handler. Du kan købe både yacon sirup og -pulver i både Sverige og og England. Brug google og find den online-butik der passer bedst til dig.
Det er en god idé at kunne købe lidt mere ind, når nu du alligevel skal købe yacon, da portoen ofte er i den højere fra udlandet, men det er den samme pris, om din pakke vejer et enkelt kg eller flere. Og så sparer du en del når du fx køber fra England.