Om Mie Kronholm

Om mig – Mie Kronholm

Min egen lange vej til et varigt vægttab.

I sommeren mellem 9´ende og 10´ende klasse udviklede jeg pludselig en angst for, at gå udenfor mit hjem.

Jeg gik fra at være en glad, livlig og aktiv pige. Til at være en indelukket, bange og overvægtig pige.

Jeg fik ingen hjælp og jeg var selv bange for at spørge, da jeg var sikker på, at det var mig der var noget galt med.

Efter 5 år, havde jeg bearbejdet det meste af min angst selv, taget 5 kg. på og jeg mødte en kæreste, som jeg kom til at bo sammen med, i 5 år.

Jeg lærte i den grad hvad det ville sige, at have en partner, med en anden livsstil end jeg selv.

Inden jeg mødte ham, havde jeg aldrig været på en McDonalds før og jeg gik sjældent i byen og jeg vidste ikke meget om kost og livsstil.

Jeg var overbevist om, at pizza med icebergsalat var sundt, grovpasta var et næringsrigt måltid og jeg troede, at det var helt normalt kun at komme på toilettet hver 3. dag. Samtidig stod den hver søndag, på tømmermænds-menu fra Dominos Pizza, med cocacola, efter weekendens byturer.

Det var dengang Anne Larsen lærte os, at skylde kød og tun for fedt. Dengang jeg troede på at light var det mest slankende i verden og POWER stod foran alle hold i fitnesscentrene.

Efter 4 år fik jeg nok af at være tyk. Jeg begyndte til dvs. træningshold. Jeg blev bedste venner med Charlotte Bircows dvd samling, på mit stuegulv og jeg prøvede, i bogstaveligste forstand, at bokse de overflødige kg. af mig. Her opdagede jeg hurtigt, at skulle der virkelig ske noget med min overvægt, blev jeg nød til også, at ændre min kost.

Det var meget svært og jeg opdagede hvor afhængig jeg var, af sukker, såvel som hvede.

Jeg prøvede 30 dage af med vægtvogterne og for første gang, så jeg et fantastisk fremskridt i min fordøjelse, min vægt og mit humør.

Det var mange år siden, at jeg havde haft det SÅ godt.

Men der skal to til tango og min daværende kæreste, var ikke motiveret på samme måde og vores veje begyndte at skille.

Da jeg gjorde det forbi, flyttede jeg hjem til min mor, sparede penge sammen og rejste et år til Australien.

Hos min mor, gik jeg “all in” for min nye livsstil med motion og kost.

Året i Australien gjorde mig det bestemt godt. Jeg trængte til et break fra det hele og jeg erfarede hvor meget det psykiske også betød, i et varigt vægttab.

Da jeg vendte hjem igen, havde jeg fået min normale vægt igen, men jeg havde kun været en uge i Danmark, inden jeg begyndte at slå voldsomt ud i mit ansigt.

Jeg rendt til en masse hudlæger og blev testet for, alt hvad der kan testes for. Intet fandt de. Jeg endte med at få aknemedicin og ud over at medicinen ikke hjalp på min hud, ødelagde det mit mave tarmsystem, så jeg ikke kunne holde ud at være nogen steder når jeg spiste.

Jeg fandt ud af at det var de grove grøntsager der hjalp mig, stik i mod lægens anbefaling og at jeg måtte holde mig fra brød og sukker.

Jeg opsøgte en biopat, som, fandt ud af at jeg led af fødevareallergi over for nikkelholdige fødevare.

Biopaten hjalp mig med, at rense min krop igennem og jeg begyndte at kunne tåle flere og flere fødevarer igen. Det blev dog helt klart, at hvidt sukker og hvede ikke er noget, jeg kommer til at spise igen.

Sukkeret tørre mine tarme helt ud og hveden og andre stivelses produkter, stopper den til.

Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig om fastens helende effekt, for da jeg stødte på dette et par år senere, stod det mig klart at det i den grad nulstiller din krop og havde hjulpet og renset mig langt hurtigere og billigere end noget andet jeg havde prøvet. Samtidig med at det i den grad kickstarter din nye livsstil med varigt vægttab.

Da jeg stødte på raw food var det kærlighed ved første blik. Jeg kunne tåle ALT, undtage tomater. Jeg behøvede ikke at spise kød mere, som jeg aldrig har været vild med, og jeg kunne får chokolade igen, som jeg ellers havde været allergisk over for i ca. 3 år.

I løbet af det næste halve år, så jeg hvordan en top tunet livsstil, kan gøre din krop rask igen på alle fronter.

Hvordan min hud begyndte at stråle, som aldrig før, mine ar i ansigtet helede hurtigt op og jeg fik en energi som jeg stadig nyder hver dag.

i September 2011 begyndte jeg uddannelse hos Body-sds. Jeg uddannede mig til kropsterapeut og tog samtidig alle de workshops de havde at byde på, inden for krop og livsstil.

Jeg uddannede mig samtidig hos Dr. Keld Bruun med bla. anatomi, fysiologi og patologi.

Hele denne rejse er grundlaget/fundamentet for 90 Dages Mentor Vægttabsforløbet. Så du ikke skal bruge 10+ år på at være ulykkelig over din overvægt.

Kurser og uddannelser
 
✼ Tandklinikassistent 2002-2012
✼ Body-sds uddannelse: afsluttede oktober 2014
 
Uddannelser hos Dr. Kjeld Bruun Jensen
 
✼ Anatomi og Fysiologi v. Dr. Kjeld Bruun Jensen
✼ Sygdomslærer / patologi v. Dr. Kjeld Bruun Jensen
✼ Sundhedspsykologi v. Dr. Kjeld Bruun Jensen
✼ Klinikvejledning v. Dr. Kjeld Bruun Jensen
✼ Meridianlærer v. Dr. Kjeld Bruun Jensen
✼ Alt afsluttet oktober 2014
 
Kurser og videreuddannelser hos Body-sds
 
✼ Fod-workshop med Adam Wolden-Ræthinge 2012
✼ Livets Porte 1 med Adam Wolden-Ræthinge 2012
✼ Livets Porte 2 med Adam Wolden-Ræthinge 2012
✼ Nakke/ryg workshop med Adam Wolden-Ræthinge 2012
✼ Lav dit eget yogaprogram med Adam Wolden-Ræthinge 2013
✼ Nakke/ryg workshop med Adam Wolden-Ræthinge 2013
✼ Hofte workshop med Adam Wolden-Ræthinge 2014